LaserForum CZ

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

Doufáme, že se ti informace zde zveřejněné hodí a také přispěješ nějakými informacemi pro ostatní uživatele.

Stran: 1 [2] 3 4   Dolů

Autor Téma: Bilda  (Přečteno 26459 krát)

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #20 kdy: 05. říjen 2010 20:51:07 »

Takže zapojené to mám tak že tam kde mám výstupy na POPELSCANE na diodu a GND mám zapojený pin ktorý mám napísaný na tom ilda konektore čo tam má byť v podstate je to to isté ako je zapojené v tom dokumente čo si mi poslal tak presne to mám a INTERLOCK mám tak ako vravíš spojiť 4+17 a vtedy laser reaguje na vstup ILDA a mal by podla toho reagovať.A je to laser ktorý je z výrobne poskladaný tam to vyrábajú a skladajú od základu priamo z tade to mám kúpené. Dneska som kontroloval podľa schémy Popelscanu všetky konektory a prepojenia všetko je v poriadku komplet zapojené.
IP zaznamenána

TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
  • Karma: 75
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 530
Re: Bilda
« Odpověď #21 kdy: 06. říjen 2010 15:22:28 »

jasně takže pokud proklemuješ interlock, tak by ty ilda vstupy měli bejt aktivní,někdy staší když se jen dotkneš třeba X vstupu a galvo pro polohu X začne vrnět,když ne tukni tam malym napětím jak sem ti psal,.
aha vlastě ty to musíš nejdřív protlačit krz ten ilda board,to sem přehlíd a bral to to jako přímej vstup na AMP,.. !?
a nemáš třeba možnost si půjčit někde ILDA inteface třeba LSS ??
IP zaznamenána

TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
  • Karma: 75
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 530
Re: Bilda
« Odpověď #22 kdy: 06. říjen 2010 15:31:28 »

a z toho popelscanu ti leze co ? meřils to ?
IP zaznamenána

TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
  • Karma: 75
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 530
Re: Bilda
« Odpověď #23 kdy: 10. říjen 2010 14:55:07 »

jedna volná deska na Bilda převodník (dokonce už vyvrtaná)
IP zaznamenána

Archie

  • Administrátor
  • ******
  • Karma: 48
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 771
Re: Bilda
« Odpověď #24 kdy: 10. říjen 2010 20:23:50 »

jedna volná deska na Bilda převodník (dokonce už vyvrtaná)

Akorát nepíšeš co za ni chceš. I když to by spíš bylo do inzerce.

Bye A.
IP zaznamenána
Bye A.

nysher

  • Zob
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 4
Re: Bilda
« Odpověď #25 kdy: 26. Leden 2011 17:17:14 »

Tak se mi podařilo zprovoznit bildu na systému popelscan. Původně jsem chtěl HE-laserscan, ale tam se nedaří,  při spuštění se nahraje firmware ale po chvíli zamrzne a musím to celé restartovat. máte s tím někdo zkušenost?

Zdravím, ak keď už stará téma ale mám problém z rozbehnutím bildy s popelscanom 4.2. Ovladače mám nainštalované (tie čo boli pri programe). Keď spustím program nič sa nestane. Na stránke bildy je písané že po pripojení a zapnutí popelscanu  sa má FW nahrať do EEPROM bildy. Má to indikovať červená led. Avšak nič sa nedeje.

Na jednom fóre (francúzskom) som našiel návod ako rozbehať bildu bez EEPROM cez HE Laserscan. Tam keď nainštalujem ovládače (z toho návodu) a zapnem program rozsvietia sa ledky okrem žltej. Avšak keď stlačim tlačítko "Laser ON" tak to celé zamrzne a ide to vypnúť až keď natvrdo vytiahnem bildu z USBcka. Zatiaľ nemám postavený laser scanner tak bildu skúšam bez pripojeného výstupu.

Prosím skúste mi dakto poradiť.  :'(
IP zaznamenána

smartyn34

  • Zob
  • *
  • Karma: 1
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 9
Re: Bilda
« Odpověď #26 kdy: 31. Leden 2011 13:50:34 »

Zdravím, ak keď už stará téma ale mám problém z rozbehnutím bildy s popelscanom 4.2. Ovladače mám nainštalované (tie čo boli pri programe). Keď spustím program nič sa nestane. Na stránke bildy je písané že po pripojení a zapnutí popelscanu  sa má FW nahrať do EEPROM bildy. Má to indikovať červená led. Avšak nič sa nedeje.

Na jednom fóre (francúzskom) som našiel návod ako rozbehať bildu bez EEPROM cez HE Laserscan. Tam keď nainštalujem ovládače (z toho návodu) a zapnem program rozsvietia sa ledky okrem žltej. Avšak keď stlačim tlačítko "Laser ON" tak to celé zamrzne a ide to vypnúť až keď natvrdo vytiahnem bildu z USBcka. Zatiaľ nemám postavený laser scanner tak bildu skúšam bez pripojeného výstupu.

Prosím skúste mi dakto poradiť.  :'(

Ahoj, to máš stejný problém jako já, mně trvalo asi měsíc než jsem to rozchodil, Teď to chodí na HE i Popelscan přesně podle těch návodů. Já měl problém v kondenzátorech na stabilizaci napájecího napětí. To jsem poznal až na osciloskopu, že není uplně vyhlazený. Druhej problém jsem měl v plošnym spoji, kdy chybělo napájení pro jeden obvod. Teď se to ve windows hned přihlásí, nainstaluju ovladače a jede to. Jen jsem celej projekt teď na dlouho odložil, chybí mi dodělat galva.
IP zaznamenána

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #27 kdy: 31. Leden 2011 17:58:39 »

Čaute chalani chcel by som sa Vás opýtať odkial máte tie súčiastky?Ja ich nikde na Slovensku neviem zohnať. A hlavne ten AN2135SC ten neviem ani objednať. A beží vám to aj na windows 7? Dakujem P@trick
IP zaznamenána

beam

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 176
Re: Bilda
« Odpověď #28 kdy: 31. Leden 2011 18:54:55 »

Ja ich nikde na Slovensku neviem zohnať. A hlavne ten AN2135SC ten neviem ani objednať.

zkus http://www.braintechnology.de/webshop/catalog/product_info.php?products_id=47&language=en
a našel jsem to na http://svetelektro.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=78042 dělají něco podobného, tak se jich můžeš zeptat, jak to dopadlo  ;)
IP zaznamenána

Archie

  • Administrátor
  • ******
  • Karma: 48
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 771
Re: Bilda
« Odpověď #29 kdy: 31. Leden 2011 21:13:36 »

Čaute chalani chcel by som sa Vás opýtať odkial máte tie súčiastky?Ja ich nikde na Slovensku neviem zohnať. A hlavne ten AN2135SC ten neviem ani objednať. A beží vám to aj na windows 7? Dakujem P@trick

Zkusil jsi kontaktovat toho člověka co jsem ti psal tady ???
IP zaznamenána
Bye A.

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #30 kdy: 01. únor 2011 09:27:19 »

Áno písal som do tej firmy aj dva krát na ten email čo si mi dal a neodpísali mi ani raz a druhý krát sa mi vrátilo že email nenájdený. A písal som aj na tom fóre svetelektro.com chalanovi čo ponúkal tie obvody že mám záujem a povedal mi že nech napíšem autorovi že on mi to nepredá len tak lebo je to zakázané.Najskôr to tam ponúka a potom ked mám záujem nechce dať.A autor BILDI ten mi ani neodpísal.
IP zaznamenána

beam

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 6
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 176
Re: Bilda
« Odpověď #31 kdy: 01. únor 2011 11:00:41 »

A písal som aj na tom fóre svetelektro.com chalanovi čo ponúkal tie obvody že mám záujem a povedal mi že nech napíšem autorovi že on mi to nepredá len tak lebo je to zakázané.

no jestli Ti jde jen o ty obvody a máš paypal nebo kreditku, tak na Braintechnology za 11EUR + nějaký shipping je Tvůj :)
IP zaznamenána

Archie

  • Administrátor
  • ******
  • Karma: 48
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 771
Re: Bilda
« Odpověď #32 kdy: 01. únor 2011 11:15:33 »

Áno písal som do tej firmy aj dva krát na ten email čo si mi dal a neodpísali mi ani raz a druhý krát sa mi vrátilo že email nenájdený. A písal som aj na tom fóre svetelektro.com chalanovi čo ponúkal tie obvody že mám záujem a povedal mi že nech napíšem autorovi že on mi to nepredá len tak lebo je to zakázané.Najskôr to tam ponúka a potom ked mám záujem nechce dať.A autor BILDI ten mi ani neodpísal.
Hmm tak to je vopruz, že ani neodpoví  ::) - můžeš zkusit ještě aktuální kontakty

www.msc-ge.cz

Obchodní kancelář Praha
M S C - Vertriebs - CZ s.r.o.
Nám. Josefa Machka 1218/1
158 00 Praha, Czech Republic
 
Phone: +420 251 562 986
Fax: +420 251 562 990
Email: praha@msc-ge.com    

Obchodní kancelář Blansko
MSC-Vertriebs-CZ S.R.O.
Nádražní 2369/10
CZ-678 01 Blansko

Tel: +420 - 516 / 411 494-14
Fax: +420 - 516 / 411 494
Email: Blansko@msc-ge.com
IP zaznamenána
Bye A.

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #33 kdy: 01. únor 2011 11:19:31 »

Ved to že ani neodpovedali.Hej hej pozeral som že v braintechnology ho už majú pred pár týždnami ho nemali vôbec.Takže teraz sa chystám ho objednať čo najskôr odtiaľ.Neviete či mi to pobeží aj na windowse?Chcel by som to na tom spojazdniť.Lebo niektorý tu píšete že vám to tam išlo tak či ste to niak upravovali alebo ako je to možné.
IP zaznamenána

Archie

  • Administrátor
  • ******
  • Karma: 48
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 771
Re: Bilda
« Odpověď #34 kdy: 01. únor 2011 11:23:04 »

*** cut ***
Neviete či mi to pobeží aj na windowse?Chcel by som to na tom spojazdniť.Lebo niektorý tu píšete že vám to tam išlo tak či ste to niak upravovali alebo ako je to možné.

Na Woknech ti to poběží se SW který má podporu pro ten DAC. Někde tu na fóru jsou napsaný.
IP zaznamenána
Bye A.

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #35 kdy: 01. únor 2011 16:37:32 »

Aha dobre teda tak skusim to teda spraviť.Objednať všetky sučiastky navrhnuť dosku a rozbehať to.
IP zaznamenána

Archie

  • Administrátor
  • ******
  • Karma: 48
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 771
Re: Bilda
« Odpověď #36 kdy: 01. únor 2011 16:57:03 »

Aha dobre teda tak skusim to teda spraviť.Objednať všetky sučiastky navrhnuť dosku a rozbehať to.

PCB - navrhnout nebo vyrobit?  Navržená už je tady a vyrobená je tady. TAC ti určo jednu přenechá, myslím.
IP zaznamenána
Bye A.

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #37 kdy: 01. únor 2011 17:01:49 »

Navrhnúť aj vyrobiť :) No viem že je už vyrobená aj navrhnutá ale ja som si to robil aj sám všetko a chcel som si aj toto robiť sám komplet.
IP zaznamenána

Archie

  • Administrátor
  • ******
  • Karma: 48
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 771
Re: Bilda
« Odpověď #38 kdy: 01. únor 2011 17:56:35 »

Navrhnúť aj vyrobiť :) No viem že je už vyrobená aj navrhnutá ale ja som si to robil aj sám všetko a chcel som si aj toto robiť sám komplet.

OK, kdo chce kam  ;D
Podle mne zbytečná ztráta času, ale dělej si samozřejmě co uznáš za vhodné.

Jestli to chceš jako vlastní tvorbu k té matuře, tak vezmi z toho linku ten *.sch a * brd vraž to do Eagle. Použij fci Ripup na "likvidaci" již naroutovaných "pěšinek" tišťáku, pak Ratsnest (uklidí ve spojích) a nech to znovu naroutovat. Pokud budeš chtít být zcela dokonale "jiný" tak si ještě před routingem změň polohu součástek.
IP zaznamenána
Bye A.

P@trick

  • Mazák
  • ***
  • Karma: 5
  • Offline Offline
  • Příspěvků: 122
Re: Bilda
« Odpověď #39 kdy: 01. únor 2011 18:12:39 »

Keby to stihnem dovtedy tak by som bol štastný ale to isto nestihnem.Ja som na tom už začal pracovať aj pred tým takže to už mám skoro hotové mna to baví sa s tým hrať a navrhovať to :) Ale diki len potom budem potrebovať hlavne poradiť ako to rozbehať ked to bude hotové :)
IP zaznamenána
Stran: 1 [2] 3 4   Nahoru