LaserForum CZ

Novinky:

  • Pro přispívání a vyhledávání musíš být registrován a přihlášen.
  • Doufáme, že se ti informace zde zveřejněné hodí a také přispěješ nějakými informacemi pro ostatní uživatele.
  • Víte, že jedna z výhod registrovaných uživatelů je možnost vyhledávání v příspěvcích na fóru.
  • Víš, že jako člen Laserforum.cz můžeš mít 5% slevu na všechny lasery dodávané LASERWORLD CZ - http://www.laserworld.cz ? Stačí napsat na info(zavináč)laserworld.cz email, uvést tvůj Nick z fóra a požádat o uplatnění slevy. ;-)
  • Inzerát v sekci prodej musí kromě popisu zboží obsahovat i prodejní cenu. Neuplné a komerční inzeráty jsou smazány bez výstrahy.

RS-400 RGB - LD2000

TAC · 7058

Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 533
    • Karma: 75
kdy: 14. Srpen 2010 16:58:55
Zdarec,mám dotaz,
Mám RS-300 RGB a potřeboval bych poradit se zapojením "switche" LD2000 a hlavně spínání laserů -PCB/RGB - tedy výkonová část mezi switch a modulama.Díky TAC



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 780
    • Karma: 49
Odpověď #1 kdy: 17. Srpen 2010 20:29:02
Ahoj.

tím LD2000 myslíš Pangolin Lasershow Designer 2000?  A jde ti o propojení QM2000 s RS-300RGB? Neb oněco zcela jiného?
Nějak jsem to z toho popisu nepobral. QM2000 má přeci standardní ILDA výstup a RS má vstup standardu ILDA. Neměl by tu být problém. Zkus to nějak upřesnit co přesně tě vlastně trápí.

Bye A.

Bye A.


Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 533
    • Karma: 75
Odpověď #2 kdy: 18. Srpen 2010 16:15:26
Zdar
No já to nasmolil narychlo tak se omlouvám.
je to takhle mám RS 300 RGB,a chci vyměnit moduly za výkonější,a tento model je koncipován tak,že pro všechny tři moduly je jeden zdroj,a ten je zapojen do boardu z kterého už jedou rovnou moduly out,a modulace RGB IN,a ta modulace jde z desky s označením LD2000 (blankink board nebo switch,nevím) a já bych potřeboval zjistit co ten board je schopen krmit U/I pro tři moduly a hlavně kde se na něm co nastavuje,abych ho nemusel kuchat a rozkreslovat.Toť můj problém,není totiž v bedně dost místa na další zdroje...
kdyžtak to nafotím a můžu poslat.. mail tac.1@seznam.cz
Díky TAC



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 780
    • Karma: 49
Odpověď #3 kdy: 18. Srpen 2010 22:33:45
Ahoj,

no už je to jasný - juknul jsem do RSka RGBV- z LD2000 rozhodně nejde žádný napájení modulů, ale hlavně blanking signál pro jednotlivý barvy. Máš tam označené výstupy GOut, ROut a BOut -  to je blanking pro jednotlivý barvy.
Napájení modulů je zcela jistě napřímo ke zdroji. Teoreticky lze celkem jednoduše zjistit co ti to utáhne - zdroj má popis jaký proud zvládá. Odpoj napájení stávajících modulů a změř odběr ze zdroje (pojedou z toho nejspíš jen ventilátory, nevím co v tom máš za zdroj). A čistě matematickým odečtem naměřeného proudu a jmenovitého proudu zdroje zjistíš "kolik" ti zbývá pro nové moduly.
Netuším co do toho chceš vrazit za moduly, ale většina běžně dostupných má svůj zdroj a jsou spolu spárovány-seřízeny a připojují se na 230V. Pokud jsou na napětí nižší, nebývá zdroj moc velký. I když jsou vyjímky - viz můj jednowat - ten má driver který potřebuje extra symetrických + - 12V / 4,5A. Ale do spodní části RSka se toho vejde docela dost - takže 3 zdroje pro RGB by se mohly vejít, ale budeš muset hýbat s polohou spíňáku co tam je pro napájení řízení. Případně vyhodit nějaký distanční sloupek.  ;)

Bye A.

Bye A.