Novinky

Doufáme, že se ti informace zde zveřejněné hodí a také přispěješ nějakými informacemi pro ostatní uživatele.

Showtacle software

dzodzo · 16603

Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
kdy: 24. Listopad 2010 10:43:02
Chalani zaujima ma ci niekto z vas pouziva Moncha soft od Showtacle, ze ci niekto vytvara show pre tento soft, ja jednu mam ale to bol taky prvy pokus (a je iba pre RGY laser), takze to nie je moc pouzitelne na prezentaciu, planujem sa k tomu vratit az dokoncim skolu a budem mat na to cas.

tu je video



Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #1 kdy: 24. Listopad 2010 18:04:15
čau,ta Moncha mě taky zajímá,chtěl sem koupit na zkoušku z Ebay ten set s Monchou a převodníkem (bylo to za směšnej peníz) a než sem se rozmyslel,někdo mi to vyfouk :-)  ...



Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #2 kdy: 24. Listopad 2010 18:08:27
co máš za  scann set , pěkne ti to kreslí   ;)



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #3 kdy: 24. Listopad 2010 21:17:28
co máš za  scann set , pěkne ti to kreslí   ;)

JJ souhlas, práskni to ;-)

Ještě dotázek - ty "rušivé" klikyháky kolem jsou vidět i okem nebo to jen bere kamera? Něco podobného jsem měl jednou na kameře, ale okem nebylo poznat nic.

2dzodzo - IMHO  -  když jsem ještě chodil od školy tak jsem daleko víc času než po škole  ;D Takže si nedělej iluze, že to po škole bude lepší.

Bye A.


Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #4 kdy: 24. Listopad 2010 21:41:01
JJ souhlas, práskni to ;-)

se nezdá panáček   ;) holt tichá voda   ::)



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #5 kdy: 24. Listopad 2010 21:56:37
se nezdá panáček   ;) holt tichá voda   ::)

Bych upadl, kdyby písnul CT 6215H  ;D ;D A nechal mi je kámoš za desítku  ;D

Bye A.


Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #6 kdy: 24. Listopad 2010 21:57:55
tj  :o



Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
Odpověď #7 kdy: 25. Listopad 2010 08:58:39
 :D chalani to by som bol king keby su v tom CT skeny... bohuzial su to iba LW50k ktore realne robia 27k, vidiet ako to nestiha ked sa prelinaju 2 queue (text a kruhy)
tie artefakty robi snimanie kamerou resp. je to iba fotakom v reale to nevidno

TAC: Moncha je idealny soft na taketo predprogramovane show, teda aspon z uzivatelskeho hladiska je poladeny a interface ma tie funkcie, ktore od toho ocakavas, je ale vhodny skor pre takych hobbystov, pretoze nie je usposobena na live-show a rychlost skenerov je softwarom obmedzena na 30kpps, ci je to dane aj prevodnikom to neviem, neodvazil som sa ho rozobrat =) ale ako aj s lasermi tak aj tu je to tak, ze ked uz to mas tak chces viac, testoval som si od nich aj Fiestu a ta je prave uz idealna na live show, pretoze ma na to usposobene funkcie aj interface, da sa to ovladat aj midi zariadeniami, mas tam beamshow preview atd.

ak si to chces vyskusat, tak by som mohol niekedy sa stavit s notebookom, mam to tam nainstalovane, aspon by som konecne videl ako to funguje s RGB projektorom  ;D
(OT: a ak mas nejake dobre skenery tak by sme mohli vyskusat aj LaserCam http://hacylon.case.edu/ebay/laser_diode/LaserCam.php )



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #8 kdy: 25. Listopad 2010 14:05:01
:D chalani to by som bol king keby su v tom CT skeny... bohuzial su to iba LW50k ktore realne robia 27k, vidiet ako to nestiha ked sa prelinaju 2 queue (text a kruhy)
tie artefakty robi snimanie kamerou resp. je to iba fotakom v reale to nevidno
*** cut ***
ak si to chces vyskusat, tak by som mohol niekedy sa stavit s notebookom, mam to tam nainstalovane, aspon by som konecne videl ako to funguje s RGB projektorom  ;D
(OT: a ak mas nejake dobre skenery tak by sme mohli vyskusat aj LaserCam http://hacylon.case.edu/ebay/laser_diode/LaserCam.php )

Tunil jsi ty LW, nebo je to v původním stavu?


To mi připomíná - 2 TAC - už jsi na ty galva sahal???


:D  no kluci nevím, podle GeoIP to máte k sobě téměř přes celou republiku ;-) ( i když ono to někdy trochu kecá - já měl server v Praze a tvrdilo to, že je v Ostravě)

Bye A.


Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
Odpověď #9 kdy: 25. Listopad 2010 15:32:14
heh nenechaj sa zmiast ja idem cez proxac ktory je na netboxe v brne, takze to moze klamat, ale inak aj byvam kusok od brna, tak zhruba to odpoveda

no ale co sa tyka tych skenov tak tie som samozrejme netunil, lebo ja by som ich maximalne tak znicil, jedine co som zvladol v tej kraksni bolo utiahnut jeden srob ktory bol povoleny a kvoli ktoremu sa tam hybal cely zdroj k modulu



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #10 kdy: 25. Listopad 2010 16:57:48
heh nenechaj sa zmiast ja idem cez proxac ktory je na netboxe v brne, takze to moze klamat, ale inak aj byvam kusok od brna, tak zhruba to odpoveda
***cut***

No i tak to je k TACovi docela daleko ;)

Bye A.


Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #11 kdy: 25. Listopad 2010 17:48:58
Jasně,su Liberešák jak Brno woe  ;D pálim to ergébéčkem na Ještěd,vy to nevidíte  :D
2 Archie : NEtunil,ani sem se na ně ještě nepodíval...
podklady ILDA/sound :)  sem již stáhl... prohlédnu později ...



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #12 kdy: 25. Listopad 2010 22:47:44
Jasně,su Liberešák jak Brno woe  ;D pálim to ergébéčkem na Ještěd,vy to nevidíte  :D

dzodzo bude muset vzít lyže, vyrazit na lyžovačku pod Ještěd a cestou ti hodí noťas abys mohl zkoušet  ;D

Bye A.


Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
Odpověď #13 kdy: 26. Listopad 2010 09:05:33
lyzovat ked mozem vidiet v akcii RGB laser? to je plytvanie casom  :D

300 km to nie je zasa tak daleko, TAC ak by si mal niekedy cas tak daj vediet, stejne planujem niekedy ist na vylet do kutnej hory pozriet sa na ten kostol co je poskladany z kosti, tak by som to nejako skombinoval

a zobral by som aj ten svoj laserkram zrovna zeby sa niekto skuseny pozrel ci sa s tym neda nieco urobit  ::)



Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #14 kdy: 26. Listopad 2010 16:22:01
mno jestli to dobře chápu máš RGY laser s LW-50 scanny,čili něco od LW kupovaného ? a Moncha soft i s převodníkem ?



Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
Odpověď #15 kdy: 27. Listopad 2010 15:24:15
tak tak, momentalne iba toto, ale k tej Monchi to staci stejne mam iba 1 prevodnik, takze s tym viem ovladat iba 1 laser



Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #16 kdy: 27. Listopad 2010 15:28:01
no jo, ale na laseru určitě máš ILDA in/out.. takže za tvůj lsr můžeš připojit daší... to funguje  ;)



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #17 kdy: 27. Listopad 2010 16:26:50
no jo, ale na laseru určitě máš ILDA in/out.. takže za tvůj lsr můžeš připojit daší... to funguje  ;)

dzodzo - Dokonce i několik (dokud to bude "elektricky" stíhat - tipuju tak 3-5 max), akorát že všechny budou kreslit to samé.

Tohle běžně používám u víceprojektorové show - 2x DAC + 3x laser. Jeden DAC na laser uprostřed samostatně a na druhým DACu dva stejné lasery - fyzicky umístěné na stranách. Jednomu bočnímu se otočí polarita Y a "jedou" proti sobě.

Bye A.


Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #18 kdy: 27. Listopad 2010 16:46:58
2 Archie : jakým softem krmíš 2xDAC ? .. tedy píš jak to adresuješ ?



Offline Archie

  • Administrátor
  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • ******
    • Příspěvků: 775
    • Karma: 48
Odpověď #19 kdy: 27. Listopad 2010 21:19:25
2 Archie : jakým softem krmíš 2xDAC ? .. tedy píš jak to adresuješ ?

LW showeditor 2010 (alias HE laserscan IV) - normálně na kartě HW vybereš kterej Lumax je kde.

Bye A.