LaserForum CZ

Novinky:

  • Pro přispívání a vyhledávání musíš být registrován a přihlášen.
  • Doufáme, že se ti informace zde zveřejněné hodí a také přispěješ nějakými informacemi pro ostatní uživatele.
  • Víte, že jedna z výhod registrovaných uživatelů je možnost vyhledávání v příspěvcích na fóru.
  • Víš, že jako člen Laserforum.cz můžeš mít 5% slevu na všechny lasery dodávané LASERWORLD CZ - http://www.laserworld.cz ? Stačí napsat na info(zavináč)laserworld.cz email, uvést tvůj Nick z fóra a požádat o uplatnění slevy. ;-)
  • Inzerát v sekci prodej musí kromě popisu zboží obsahovat i prodejní cenu. Neuplné a komerční inzeráty jsou smazány bez výstrahy.

Pulzný menič frekvencie k laserovému modulu

hrac5552 · 8013

Offline hrac5552

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 3
    • Karma: 0
kdy: 24. Prosinec 2010 06:48:11
Dobrý den, potrebujem poradit , pulzný menič frekvencie k laserovému modulu # Wavelength: 650nm
# Output Power: 50mW
# Beam Divergence: 0.1mrad ~ 0.6mrad
# Operating Voltage: DC 3V-6V a chcem na ňom meniť pulznú frekvenciu od 1.14-145.92Hz . Zháňam schému alebo kdo by vyrobil . Dakujem a prajem Vám všetkým Krásne Vianoce . Dominik



Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #1 kdy: 24. Prosinec 2010 13:26:05
Zdarec, a nechceš hotovej driver na 0-150mw red od LW ? (modulace 10Khz/ttl)
http://www.laserworld.cz/virtuemart/162.html
mám jeden ladem bez laseru (tedy laser je, ale kaput)



Offline pipa

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 20
    • Karma: 3
    • pípovy stránky
Odpověď #2 kdy: 24. Prosinec 2010 16:15:34
Proč zrovna 1,14Hz a 145,92Hz ? dost pochybuju že jednoduše takovou freq uděláš :-)



Offline hrac5552

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 3
    • Karma: 0
Odpověď #3 kdy: 24. Prosinec 2010 18:48:38
Proč zrovna 1,14Hz a 145,92Hz ? dost pochybuju že jednoduše takovou freq uděláš :-)

Myslel som niečo takéto s ,,555-kou ´´   
    http://www.google.sk/images?hl=sk&source=imghp&biw=1719&bih=796&q=555+astable&btnG=Vyh%C4%BEad%C3%A1vanie+obr%C3%A1zkov&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

 jeden rezistor by som nahradil potenciometrom a k tomu
http://www.ikalogic.com/freq_meter_2.php
plus nejaký časový spínač . S pozdravom a ďakujem za Vašu reakciu , rád si nechám poradiť . Ak vidíte v tom nejakú nezrovnalosť , prosím Vás o upozornenie .  Dominik



Offline TAC

  • Ošlehanej laserovými paprsky
  • *****
    • Příspěvků: 530
    • Karma: 75
Odpověď #4 kdy: 26. Prosinec 2010 11:18:54
Hoya
koukal sem na ty zapojenia,jsou samozřejmě použitelé,ale nechápu záměr tvého snažení,pak by bylo o dost jednodušší ti poradit ...