LaserForum CZ

Novinky:

  • Pro přispívání a vyhledávání musíš být registrován a přihlášen.
  • Doufáme, že se ti informace zde zveřejněné hodí a také přispěješ nějakými informacemi pro ostatní uživatele.
  • Víte, že jedna z výhod registrovaných uživatelů je možnost vyhledávání v příspěvcích na fóru.
  • Víš, že jako člen Laserforum.cz můžeš mít 5% slevu na všechny lasery dodávané LASERWORLD CZ - http://www.laserworld.cz ? Stačí napsat na info(zavináč)laserworld.cz email, uvést tvůj Nick z fóra a požádat o uplatnění slevy. ;-)
  • Inzerát v sekci prodej musí kromě popisu zboží obsahovat i prodejní cenu. Neuplné a komerční inzeráty jsou smazány bez výstrahy.

PREPOJENIE LASEROV V PHOENIX 4 LIVE

keglo666 · 13253

Offline keglo666

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 5
    • Karma: 0
kdy: 25. Únor 2014 00:37:37
Zdravim....som tu novy a neviem ako to tu chodi,tak dufam ze pisem spravne.
Potreboval by som poradit,ohladom prepojenia laserov v PHOENIX4 live.
Kupil som si uz spominany software phoenix a 5 laserov,vsetky od Laserworldu-cs-1000rgb,2x cs-500rgy a 2x cs-250 g a 5x ilda kabel.Ked pripojim vsetky lasery, robia mi vsetky to iste.Moja predstava bola aby tie 250ky robili to iste,1000ka a tie dve 500ky to iste,ale v pripade animacie alebo pisma aby to islo len cez tu 1000ku a 500ky a 250ky pokracovali dalej v predvolenom programe.
Co mi este chyba???ako to mam prepojit???
dufam ze ma niekto pochopil a poradi mi.
dakujem



Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
Odpověď #1 kdy: 25. Únor 2014 10:15:11
minimalne budes potrebovat dalsi prevodnik



Offline keglo666

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 5
    • Karma: 0
Odpověď #2 kdy: 25. Únor 2014 12:49:26
A neake lacnejsie riesenie by nebolo??s ilda split kablom nevyriesim nic???



Offline marek

  • Mlaďoch
  • **
    • Příspěvků: 78
    • Karma: 2
Odpověď #3 kdy: 25. Únor 2014 17:41:57
Ahoj na propojení více přístrojů pomocí jednoho DACU ti budou dělat to samé jak jeden tak druhý tak třetí atd.....pro tvé řečeni je potřeba dokoupit dalčí DAC...Ilda Split kablem  nevyřešíš nic...je to jen taková lidově řečeno rozdvojka....Některé lasery nemají Out výstup a proto se to řeší split kablem....jinak tu není co vysvětlovat je to  jasné a docela i drahý špás ;)



Offline keglo666

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 5
    • Karma: 0
Odpověď #4 kdy: 25. Únor 2014 19:09:20
dakujem marek...a potom by som to mal ako poprepajat??mozes mi to napisat od pc a dalej??a nebolo by aj riesenie,tu 1000ku a 500ky ovladat ildou a 250ky cez dmx..dac je micro V2...
a vie mi este niekto poradit ci sa daju pangolinove show prehravat v phoenixe??a ako??...show sa daju stiahnut na pangolinshows.com ked sa zaregistrujes..aj frames sa daju len ich potom neviem otvorit...
a ta jedna 250ka pri animaciach cez ildu ma obratene obrazky(dolu hlavou)...pri auto moduse ide normalne...co to moze byt??ma obratene osi??na kabli som ja nerobil nic.



Offline marek

  • Mlaďoch
  • **
    • Příspěvků: 78
    • Karma: 2
Odpověď #5 kdy: 25. Únor 2014 21:47:50
Ne Ne nic pájet nebudeš řešení je jednoduché jeden DAC zapojíš do PC přes USB a na něho napojiš lasery které chceš tímto DAC-em ovládat a druhý DAC napojíš do PC přes
druhý USB vstup,pokud nemáš volné vstupy v PC použi USB-HUB a ovládáš tim druhou skupinu laseru  vše si pak nadefinuješ v příslušním  programu.
Dále k těm osám pokud to máš přes ildu a jeden laser vykresluje správně a druhý obráceně nejspíše jsou to ty přehozené osy.ŘEÅ ENÍ-vyměn kabel za jiný je možné  že chyba je tam ,ale málo pravděpodobné  a nebo jestli nemáš na zadní straně laseru přepínače NA ZMÄšNÄšNÍ  osy X...Y...
Dmx řešení je,jen  je to hodně práce na ovládaní a navíc při ovládaní  přes dmx skupinu laseru,vždy pracuješ s animacena,show.atd ....který laser obsahuje....většinou jsou to jen základy......vše je na tvojí volbě.... ;)



Offline keglo666

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 5
    • Karma: 0
Odpověď #6 kdy: 25. Únor 2014 22:35:36
uz som to vsetko pochopil.. :o..dakujem..ale s tou osou to nechapem,lebo kabel je novy a ziadny X Y spinac na cs250g nie je...laser som kupoval z druhej ruky...moze byt ze on vo vnutri nieco prehodil??ale ked ho pustim na auto modus tak animacie idu normalne...len cez ildu..skusim to pozriet v nastaveni v phoenixu ci nie su osi prehodene??



Offline marek

  • Mlaďoch
  • **
    • Příspěvků: 78
    • Karma: 2
Odpověď #7 kdy: 28. Únor 2014 15:11:27
Tak to je jasné pokud auto-Mod jede normálně tak chyba je na DB25 ILDA konektoru In(vstup)  nejsmíše je tam přehozená fáze
 +X pin 1
+Y pin 2
-X pin 14
-Y pin15
přepájej(přehoď)fáze na požadované ose co ti blbne a mělo by to být ok ::) 



Offline keglo666

  • Nováček
  • *
    • Příspěvků: 5
    • Karma: 0
Odpověď #8 kdy: 02. Březen 2014 21:15:50
dakujem marek..a mozem sa este nieco opytat??ten druhy prevodnik co potrebujem,musi byt len od PHOENIXU alebo to "rozchodim" aj s neakym inym??mam doma este ISHOW 2.3...
a vies mi este poradit ci sa daju pangolinove show prehravat v phoenixe??a ak tak ako??stiahnut sa mi daju ako zip subor ale potom ich uz neviem otvorit v phoenixe.teoreticky by som ich mal len otvorit na timeline nie?ale nejde to...treba ich prekonvertovat alebo co??
.dakujem velmi pekne



Offline dzodzo

  • Suprák
  • ****
    • Příspěvků: 310
    • Karma: 14
Odpověď #9 kdy: 03. Březen 2014 16:44:16
nie a nie, obvykle su prevodniky zviazane so software, t.j. software podporuje iba ten "svoj" prevodnik, aj ked napr. u LSX mas na vyber z roznych prevodnikov
pre show plati to iste, obvykle su v nejakom proprietarnom formate, takze v inom programe sa otvorit nedaju, ale kedze pangolin nedavno phoenix odkupil, tak je mozne ze vyjde update, ktory toto umozni (aj ked dost pochybujem, skor skonzumuju knowhow z phoenixu a daju ho do svojho software a phoenixa potom zmenia z vtaka, ktory povstal z popola naspat na popol )